Nuh’un Gemisi,Ağrı Dağına Değil Cudi Dağına İnmiştir!(2)

 

Halt Yemişsiniz!

   Nuh’un Gemisi, Ağrı Dağına Değil Cudi Dağına İnmiştir! (2)

 

 

NuhTufanı ve Cudi Dağı Tarihçesi

 

     Greenpeace üyelerinin küresel ısınmaya dikkat çekmek ve dünya liderlerine bu konuda çağrıda bulunmak amacıyla Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yapımına başladığı ''Nuh'un Gemisi'' tamamlandı. Tamamlandı Tamamlanmasına da buraya kadar gidip tarihi atlatıp Nuh tufanından sonra Hz. Nuh’un gemisinin Ağrı Dağında olduğunun söylenmesi safsatası kanımca bir fiyaskodur.

   Çünkü Hz. Nuh’un gemisi bütün bilimsel ve dini kaynaklarda yazıldığı gibi kesinlikle(Ağrı Dağında değil)Şırnak Sınırları içerisinde bulunan Cudi dağına inmiştir.

Sakın yanlış anlaşılmasın, Bir Şırnaklı vatandaş olarak, Greenpeace üyelerinin yaptığı bu “Küresel ısınmaya dikkat çekmek eylemini” elbette destekliyorum. Ancak bunlar Nuh Tufanı güya Ağrı dağına inmiştir, mantığı ile Ağrı dağında Nuh.(a.s) temsili gemi maketini yapmışlarsa bunu kabullenmek ve hazmetmek mümkün değildir. Ben bunu bilimsel ve tarihi bir skandal ve rezalet olarak görüyorum. Bu yanlışa yasal anlamda tepki gösterilmesi ve Hz.Nuh’un gemisinin asıl yerinin (Şırnak sınırlarından bulunan) Cudi Dağı olduğunu dile getirilmesi için sivil toplum kuruluşlarını göreve davet ediyorum. Şırnak, hakkı olan bu tanıtımın gerisinde kalmışsa bunda bizim de suçumuz vardır diyorum. Ama her şeye rağmen geç kalmadığımızı da dile getirmekte fayda görüyorum…

   Yeter ki, konuya tepkisiz ve sessiz kalmayalım…

      Bu Tarihi yanlışın düzeltilmesini de en kısa zamanda umuyorum..

 

Değerli Şırnaklılar; Meseleye birde Sosyal bilimler de ve dini kitaplarda konu ile ilgili geçen bilgiler ışığında bakmakta da fayda görüyorum;

 

 

 

NuhTufanı ve Cudi Dağı Tarihçesi

 

 İSLAMDA CUDİ DAĞI VE HZ NUH.

 

      Allah Teâlâ, inkârcı zalimler helâk olduktan sonra, Tufanı sona erdirmiş ve inananların bulunduğu gemiyi selametle Cûdi dağı üzerine durdurtmuştu; "Yere; "Suyunu çek!"göğe; "Ey gök sen de tut!" denildi. Su çekildi, iş de bitti. Gemi Cûdiye oturdu. "Haksızlık yapan millet Allah'ın rahmetinden uzak olsun" denildi" (Hûd, 11 /44). Taberî'nin Resulullah (s.a.s)'e dayandırılan bir rivayetine göre Tufan, altı ay sürmüştür. Recebin ilk günlerinde başlayan Tufan, Muharremin onuncu gününde son bulmuş ve gemi Cûdi dağının üzerine oturmuştu. Nûh (a.s), şükür için, herkese oruç tutmasını emretmişti (Taberî, a.g.e., I,190). Bu gün, Aşûre günü olarak o zamandan günümüze dek hatırasını sürdürmüştür (bk. Âşûre mad.). Geminin karaya oturduğu yeri, Kuran, Cudi dağı olarak veriyor. (Hud suresi 44. ayet: "Kafirler boğulduktan sonra yerle göğe: 'Ey yer, suyunu yut ve sen ey gök, suyunu tut!' diye emir buyuruldu. Su çekildi, iş bitirildi ve gemi Cudi üzerinde yerleşti ve 'Kahrolsun o zalimler!' denildi.") Cudi dağı,"Mezopotamya" güneydoğuda Şırnak civarında 2 bin metre yüksekliğinde “kutsal” bir dağ.

 

 

HZ.NUH'UN GEMİSİ NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

 

Aslında Nuh Gemisi'nin nerede olduğunun İslam dünyası için pek bir önemi yok. Ama modern bilimle yıldızı bir türlü barışmayan ve akıl ile vahiy kavgasında son derece ketum davranarak aklı cendereye almaya çalışan Hıristiyan dünyası için aslında bu geminin bulunması çok önemli. Önce Kopernik, daha sonra Galileo ve ardılı gökbilimcilerden yediği ilk büyük darbe ile sarsılan kilise otoritesi, daha sonra genetik bilimcilerin ard arda vurduğu darbelerle iyice prestij kaybetmişti.

     Özellikle Mendel'in bezelyeler ile yaptığı deneylerde elde ettiği sonuçları da koz olarak kullanıp kendi uç tezlerini destekleyen Darwin, kilise otoritelerini iyice çıkmaza sürüklemişti. Modern genetik çalışmalar ise hem Darwin'in tezine ciddi darbeler indiriyor hem de kilisenin bilim karşısında tutunmasına pek imkan sağlamıyor. İşte böylesi bir çıkmaza giren Hıristiyan dünyası için Nuh'un Gemisi'nin bulunması aslında son derece önemli. Çünkü bir anlamda yerle bir olan prestiji vahiy kaynaklı bir bilginin somut olarak kanıtlanması ile nispeten kurtarılabilecek... Böylece ağlayan Meryem Ana ikonalarının varlığına insanları inandırmak için yapılan büyük gayretler de sonuç vermiş olacak. Devam edecek. 

                                                Sevgi ve Barışla kalınız…

 
 
 
 

Copyright © 2008 Dündar Sansur.Her hakkı saklıdır.

www.dundarsansur.com

Tasarım:Faruk GÜNEŞ