Tanıtımın Önemi ve Spor!...

 

Yaşadığımız coğrafya da yetişen alimler tarihin bir çok döneminde ilklere imza atma başarısını gösterirken, yine yaşadığımız bu topraklar bir çok medeniyete ev sahipliği yapma şerefine de nail olmuştur. Kültürden, edebiyata, astrolojinden-matematiğe kadar tarihe ışık tutan ve insanlık ailesi için kilometre taşları niteliğinde kaydedilen aşamalarla tarihe damgasını vuran yine bu coğrafyalardır. En önemlisi kutsal kitaplarda geçtiği gibi, insanlığın Hz. Nuh tufanından sonra ilk dünyaya insanların saçıldığı yerde bu coğrafyadır. “yani  Şırnak bölgesidir”

Peki gelinen noktada biz ne kadar tanınmaktayız ya da birileri bizi nasıl tanımakta? Gibi bir çelişki dehlizine takılmamız, teknolojinin son hızıyla geliştiği günümüz dünyasında pekte iyi bir yer ve konumda olmadığımız gerçeğiyle bizleri karşı karşıya getirmiyor değil.

Bugün için kişi, aile, toplum, millet olarak siz kendinizi sağlıklı tanıtmasanız kimsenin umurunda da olmasınız, yada insanların sizlerle ilgili önyargılarını kırma noktasında da pek bir adım da atma şansınızda olamaz…

Bunun yapılması gereken ilimle, bilgiyle, barışla, sevgiyle, kendimizi tanıtmalıyız ve bizlerin ana hedefi de böylesi bir toplum yada Şırnak yaratmak olmalı. Bunun ön ayakları ileri ye dönük sağlıklı projeler üretmekle başlamaktır. Eğitimdeki gedikleri açarak, kültürel sıçramaları sağlayarak yeni kuşaklara bırakacak daha sorunsuz bir Şırnak bırakırken,onların komplekslerden arınmış bir gelecekle baş başa bırakmalıyız.. Bunun için bu toplumun yöneticisi, seçilmişi, aydını vatandaşı her kesimden insanlarla birlikte el ele vererek şuan içinde bulunduğumuz negatif konumdan çıkarak daha aydınlık ve çağdaş yarınlar yaratma amacıyla çok çabalamak ve çalışmaktır..  Gerisi yok” bu bir yerde bizim için olmasa olmaz” bir kuram olmalı diye düşünüyorum…

Bir diğer konumuz ise spor…

Aslında, beni yazıya iten nedenlerin çokluğu bir yana, Şırnak’ın her anlamda daha güzel yarınları hak ettiğine inancımın buna katkısı en başta gelmekte. Dolayısıyla spor bir memleketin tanıtımı açısından günümüz dünya konjöktörün de önemli araç ve faktörlerinden birisi olması kaçınılmaz bir gerçek olarak görülmekte. Bazı devletlerin sadece kendilerini dünyaya tanıtmak amacıyla milyarlarca dolar bütçe ayırdıklarını biliyorum. Bunun en başında ise spor gelmekte.

2002 yılında ülkemizin” Japonya ve Korenin ortak yaptıkları futbol organizasyonunda” Dünya 3.’sü gelmesi ile birlikte, dünyada bir milyara yakın  insan Türkiye diye bir devletin olduğunu bilmeleri tanımaları yapılan bir istatistikle kanıtlanmıştır. Bundan dolayı ülke içinde ya da dışında spor etkinliğinin tanıtıma katkısı çok önemlidir. Ben, Dostluğun, Kardeşliğin ve Barışın sembolü olacak şekilde sporun  gelişmesi desteklenmesi  taraftarıyım. Yıllardan beridir illerimizin yarıdan fazlası  ile  ilçelerin bir çoğunun takımları Türkiye süper lig, 1.lig, 2. lig, 3., lig ve amatör lig olmakla beraber top koşturmaktadırlar. Ve bu takımları,  o iller ve ilçelerde bulunan Valiler Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve kendi memleketlerini seven iş adamları tarafından özellikle maddi destek sağladıklarını ve bu takımların yapılan desteklerle ayakta kaldıklarını biliyor ve görüyoruz. Bir zamanlar Silopi Cudi spor .3. ve 2. ligte fırtına gibi esiyordu, bu yine Silopi belediyesi ve valilikçe bir şekilde sağlanan destekle sağlanmaktaydı. Ama ne yazık ki, Silopi Cudi spor desteklerin kesilmesi ile birlikte ve sahipsiz kalarak tarihten silindi…                                                                                                         Aynı şekilde bugün için Silopi Cudi Sporun başına gelen Şırnak Sporun başına gelebilir gibi gözükmekte. Ve bu olursa, Şırnak için çok ama  çok yazık olur. Şırnak spor 3. ligte top koşturan ve Şırnak’ı tüm Türkiye’ye tanıtma noktasında bana göre önemli bir misyon sürdürmekte. Geçen sene Şırnak sporun başına gelen Şırnak sanayi ve ticaret odası başkanı sevgili  Halil Balkan, bir seneliğine Şırnak spor başkanlığını yapabileceğini söylemiş, senesi dolunca da bunu diğer arkadaşlara bıraktığını geride bıraktığımı haftalarda gazetemiz aracılığıyla duyurmuştu. Ve geçen sene Şırnakspor, ligi orta sıralarda bitirme başarısını göstermiş olup, Şırnak adına güzel denilebilecek bir tanıtıma imza atmıştı.. Temmuz’un ortalarında ise yapılan kongre de . Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,  Şırnak Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı sevgili Mustafa Şan, Şırnakspor Başkanı seçilmişti. Çiçeği burnunda yeni başkan Mustafa Şan; kendisinin bir Şırnak aşığı olduğunu belirterek Şırnak olarak her alanda dışarıda en şekilde temsil edilmesi gerektiğini ifade ederken de Şırnak’a gönül veren bir insan olarak, kendisi payına ne gerekiyorsa buna hazır olduğunu içten bir yüreklilikle söylüyordu.

Ancak kendisi ve birkaç değerli iş adamı ile birlikte Şırnakspor’un  maddi destek alınmaması durumunda sadece kendilerinin yapacakları yardımın asla yeterli olmayacağını da haklı olarak vurguluyordu. Bugün Şırnak’ın bir diğer gurur tablosu 2. lig te top koşturan   Cizrespor, bugüne kadar  ayakta kalmışsa, bunu da yine valiliğin, yada kaymakamlığın veya vekillerin yaptıkları ciddi maddi destekler sayesinde olduğunu da bilmekteyiz.

Çiçeği burnunda Şırnaksporun yeni başkanı Şan, ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan bir dizi toplantılar sonucu Şırnak Valiliği başta olmak üzere Şırnak Sanayi Ticaret Odası ve Şırnak’ın değerli iş adamları, Şırnakspor’a destek çıkarak maddi olanak sağlarken Şırnak Belediyesi hiçbir maddi destek sağlamayacağını “aldığım duyumlara göre” vurgulamışlar…

Doğrusu üzülmedim desem yalan olur, Şırnak’ın tanıtılması sportif faaliyetlerle bile olsa önemli ve desteklenmesi gereken bir adımdır. Ben şahsım olarak Şırnak Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ertak beyefendiyi özellikle son zamanlarda yaptıkları kültürel etkinlikler ve sergiledikleri bir dizi konserler için tebrik ediyorum. Buda Şırnak’ı tanıtma açısından önemli bir gelişmedir.

Ancak sayın başkan Ahmet  Ertak beyefendi, aynı zamanda Şırnak’ı seven bir insan, buna bütün yüreğimle inanıyorum. Ve kendisinin de Şırnak spora sahip çıkarak destek sağlayacağından da şüphe duymamaktayım. Eğer biz belediye olarak Şırnak spora destek olamayız deniliyorsa açıkçası bu sadece beni değil kanımca Şırnaklıları da sonsuz üzecektir. Bu da Şırnak belediyesine yakışır mı buna da siz karar veriniz.

     En azından varsayılır ki, Şırnak’a bir konser daha verilmiş olsun. Yani en azından bu şekilde varsayılarak destek çıkılmasını ben Şırnaklı bir vatandaş olarak yine Şırnak için sayın başkandan takımına sahip çıkılmasını isterim beklerim.

Umulur ki, temennilerimiz gerçekleşir… Her şey “eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sportif faaliyetlere kadar” daha güzel ve aydınlık bir Şırnak yaratmak içinse hiç kimse bundan kaçmamalı diye düşünüyorum…

Şimdiden Başarılar Şırnakspor…  Dündar Sansur...-07.08.2006

 
 
 
 

Copyright © 2008 Dündar Sansur.Her hakkı saklıdır.

www.dundarsansur.com

Tasarım:Faruk GÜNEŞ